Het succes dat je hebt op de online datingsites ligt vooral aan je berichten en hoe je deze verstuurt. Dit kunnen de berichten zijn die verstuurd op de datingsite of daarna via email. Al deze berichten bepalen het succes dat je hebt. De verkeerde berichten versturen zorgt ervoor dat je er niet veel dates aan overhoudt. Zorg ervoor dat dit jou niet gebeurt. Je wil immers een leuke date overhouden aan de tijd dat je kwijt bent op de datingsites. Alsmaar berichten versturen zonder een reactie zit niemand op te wachten.

Mannen versus vrouwen
Online daten gebeurt meestal op dezelfde manier. Het zijn de mannen die de berichten sturen en vrouwen veel minder. Uit onderzoeken is gebleken dat mannen circa vijf keer zoveel eerste berichten versturen dan vrouwen. Dit geeft weer aan hoeveel concurrentie er is onder de mannen. De vrouwen hebben een ruime keuze uit mannen en ontvangen dus ook veel berichten van mannen dan andersom.

Online daten voor vrouwen
Voor vrouwen is online daten wat makkelijker. De vrouw maakt een profiel aan, zet er wat leuke foto’s op en de berichten stromen binnen. Dit hoeft nog niet eens te betekenen dat de vrouw er heel goed uitziet. Dit komt echter voornamelijk door de ratio mannen/vrouwen aangezien er veel meer mannen lid zijn dan vrouwen. Dit betekent natuurlijk niet dat vrouwen geen berichten hoeven te versturen. Een vrouw kan ook een bericht versturen bij interesse in een man.