Relatieplanet.nl is waarschijnlijk de bekendste en drukbezochtste dating website van België en Nederland, en heeft onder zijn leden zowel hetero’s als homo’s. Relatieplanet beperkt zich niet alleen tot online activiteiten maar heeft ook geregeld een singles feest. Op het singles feest kan je ook speeddaten met andere singles. Naast feesten kan je met andere singles ook op reis. Relatieplanet heeft namelijk ook een website dat zich uitsluitend op singlereizen concentreert. Als je dus single bent maar je wil niet alleen op reis kan dit wel eens de ideale oplossing zijn. Relatieplanet is meer dan alleen een dating site maar het is een heuse community.

2

Gratis ebook

Om je te helpen aan een leuke date stelt relatieplanet ook een gratis ebook ter beschikking. In het ebook kan je leren hoe je een profiel aanmaakt die aantrekkelijk is voor andere singles. Het probleem van veel mannen (en soms ook vrouwen) is dat ze weinig reactie krijgen op hun profiel. Het gebeurt veel dat hun profiel onvolledig is of zelfs geen foto’s bevat. Een degelijk profiel met sympathieke welkomsttekst kan heel wat helpen om een goede indruk na te laten.

De Inschrijving

Registratie is helemaal niet moeilijk. Je heeft gewoon aan of je een man of vrouw zoekt, de leeftijd en uit welke streek je potentiele partner afkomstig moet zijn. Daarna krijg je een aantal persoonlijke vragen om je profiel aan te maken. Wanneer je voor het eerst inlogt kan je profiel nog completer maken met behulp van foto’s, enz…

Het ledengedeelte van relatieplanet ziet er iets ouder uit dan van sommige andere datingsites maar het is wel heel overzichtelijk en dat is uiteindelijk het belangrijkste. Je krijgt ook een aantal matches voorgeschoteld op basis van je vragenlijst. Je kan ook alle profielen volledig bekijken. Bij sommige profielen kan je enkel de foto zien na aanvraag. Met een gratis account kan je wel enkel 1 foto zien per profiel.

Niet Fake

Het valt me op dat alle profielen duidelijk echte mensen zijn en er weinig of geen fake profielen tussen staan. Relatieplanet heeft ook enorm veel leden, je bent er bijna zeker van dat je mannen of vrouwen zal vinden van in de buurt. Contact opnemen met een ander lid kan door je interesse te laten blijken (gratis), ofwel via chat (premium), of tekstbericht  (premium). Je kan ook chatten met webcam.

Lid Worden

Je kan al premium lid worden vanaf €6 per maand (indien je 12 maanden kiest). Wanneer je betalend lid wordt komt je profiel ook hoger in de zoekresultaten terecht.  Zoals altijd met datingsites zijn er positieve en negatieve commentaren over relatieplanet.be. Relatieplanet is één van de betere datingwebsites. Het is evenwel geen wondermiddel. Je kan niet verwachten dat mensen interesse tonen wanneer je profiel onvolledig is of er zelf geen foto bij staat. Wanneer je contact opneemt met iemand neem dan even rustig de tijd om hun profiel door te nemen zodat je oprecht interesse kan tonen. Relatieplanet biedt zeker waar voor zo’n geld. Het is een datingsite met veel leden, weinig fake profielen, tegen een goede prijs.