Als je iemand via het internet leert kennen dan kun je niet normaal met deze praten doordat je ze niet in het echt ziet. Het enige dat je ziet van de ander zijn foto’s. De woorden zijn daarnaast het ander hulpmiddel om met elkaar te praten. Dat is soms toch heel wat anders dan hoe iemand in het echt is. Bij een eerste date kun je pas zien wat voor vlees je in de kuip hebt. Zo denkt de andere persoon ook. Bij een eerste date gaat alles om de eerste impressie. Hier volgen 3 tips om een goede eerste indruk achter te laten.

Wees jezelf
Je hebt er niets aan om je anders voor te doen dan jezelf. Het kan misschien tijdelijk helpen maar zodra de waarheid aan het licht komt ben je verder van huis. Je komt het verst door jezelf te zijn. Wees niet bang hoe anderen op je reageren als je jezelf bent. Als iemand daar niet mee kan omgaan dan is de persoon niet voor bedoeld. Dat kan gebeuren. Het is logisch dat niet iedereen bij je past.

Toon interesse
Laat duidelijk zien dat je interesse hebt in de ander. Stel vragen zodat je meer over de ander te weten komt. Houdt het niet bij algemene onderwerpen zoals het weer maar vraag naar de persoonlijkheid van de persoon. Geef voorbeelden en vraag om voorbeelden hoe dat gedrag tot uiting komt. Dit leidt vaak ook tot grappige verhalen.

Dress to impress
Bij de eerste ontmoeting wil je er goed uitziet. Steek tijd in je kleding en je zult zien dat het gewaardeerd wordt. Je hoeft niet een formele outfit aan te trekken voor een date. Draag je normale kleren maar kies wel het leukste setje. Je laat daarmee jezelf zien en wat ze van je kunnen verwachten. Trek kleding aan die je zelfvertrouwen geeft. Als je je goed voelt dan komt dit over op de ander.